maanantai 17. maaliskuuta 2014

Välipesu ja näyttelykoulutus

Violan Jyväskylän näyttelystä on jo kohta kuukausi, mutta pesin sen vasta nyt uudelleen. Se on kyllä pysynyt tämän välin uskomattoman puhtaana - etenkin kun ottaa huomioon, että asumme maalla ja Viola on usein mukanani tallilla. Tällä kertaa alkuharjaus ja pesun jälkeinen föönaus ja harjaus sujuivat varsin helposti ja ripeästi. Takkuja ei ollut käytännössä ollenkaan, jokunen hassu jalkojen sisäpuolella. Olenkin nyt näyttelyn jälkeen joka päiväkäynyt koko koiran huolellisesti läpi. Nyt kun karva vaihtuu ja takkuuntuu helposti, tämä tuntuu olevan tarpeen. Helpompaan suuntaan ollaan turkin suhteen kuitenkin selvästi menossa nyt kun ikää on reilut 13 kuukautta. Näyttelyihin kammatessa Violasti lähti vielä paljon haituvaista pentukarvaa. Nyt sitä irtoaa enää paljon vähemmän. Pituutta on tullut karvaan paljon lisää. Turkki tuntuu olevan ihan hyvässä kuosissa sikäli mikäli minä mitään tajuan. Parempaan fööniin ja uuteen harjaan pitäisi investoida. Näyttelypöytäkin olisi syytä hankkia etenkin jos tässä nyt kerran aletaan säännöllisesti näyttelyissä käydä.

Tässä pari välipesun jälkeen ottamaani kuvaa Violasta. Onnistuttiin Kukan kanssa - ihme kyllä - ottamaan tuo alempi seisomiskuva niin, että Viola ei ollut hihnassa. Jotain se on selvästi oppinut ja ehkä mekin..

Viola 13kk

Viola 13kk

Näyttelykoulutuksessa 


Kävimme 19.3 Keski-Pohjanmaan koirakilta ry:n (K-PKK) näyttelykoulutuksessa Kokkolassa Kukka-Maarian (9v.) ja Violan kanssa. Mikko kävi sillä välin viemässä tallimme leiri- ja alkeiskurssimainoksia ympäri Kokkolaa.
 
Tämä oli ensikoskutukseni kyseiseen koiraharrastusseuraan. Ylipäänsä en ole ollut mukana minkään koirayhdistyksen toiminnassa sitten nuoruusvuosieni, jolloin treenasin kotopuolessa Raumalla RKS:n treeneissä tokoa ja vähän agilityäkin Kassu-tibbeni kanssa. Ja tuostahan on aikaa jokunen vuosi.. K-PKK:n näyttelykoulutus järjestettiin seuran koulutushallilla. Halli oli melko uusi ja oikein hieno ja toimiva. Pohjana oli kivituhka. Pelkäsin tuhkan tarttuvan pahasti turkkiin, mutta se pysyikin varsin kiltisti maassa joten säästyimme pesulta. Halli oli jaettu väliseinällä kahteen osaa. Toisella puolella treenasi samanaikaisesti agilityporukka. Meidän jälkeemme hallilla oli vielä pari tokotreeniryhmääkin, joten varsin aktiiviselta seuralta tämä vaikuttaa.

Paikalla oli yllätyksekseni todella paljon koiria, joten harjoittelemaan päästiin aitoa näyttelytilannetta vastaavissa olosuhteissa. Muita tibbejä ei tällä kertaa ollut mukana, mutta muuten mukana oli monen rodun edustajia tiibetinspanieleista afgaaninvinttikoiraan.

Viola käyttäytyi erittäin upeasti! Olen todella iloinen siitä, että minulla on taas koira, jonka kanssa on helppo ja mukava olla erilaisissa tilanteissa ja harrastaa. Se ei hauku eikä rähjää, ei stressaa eikä todellakaan pelkää mitään. Romeon ja Väinön kanssa harrastamisesta ei vaan olisi kertakaikkiaan nauttinut kumpikaan osapuoli.

Kukka 9v ja Viola 13kk näyttelytreenaa
Näyttelyharjoituksessa tehtiin yhteiskävelyä, yksilökävelyä, seisomisia ja pöytäharjoittelua. Kukka-Maariakin harjoitteli Violan kanssa ja videokuvasimme toinen toisiamme. Olen hevosjutuissa huomannut videoinnin hyödylliseksi oppimisvälineeksi etenkin itsenäisesti treenatessa. Samoin näitä näyttelytreenivideoita katsoessani huomaan muutaman virheen ja korjauskohteen tekemisessäni. Yksi tällainen on, että asettelen helposti Violan etujalat väärin, etuviistoon. 

Ja minä Violan kanssa
Näyttelytreeneissä opin muunmuassa tasaisen tuntuman pitämistä hihnassa ja takajalkojen asettelua. Kuten kouluttajakin sanoi, minun pitää vaan "raaskia" pitää tasainen tuntuma hihnalla vaikka Viola välillä vielä yrittääkin vetää päätä alaspäin (haistellakseen). Muutenhan se liikkuu hyvin, mitään jarrrutteja tai isompia sähläämisiä sen kanssa ei ole ikinä ollut. Kaikenkaikkiaan tämä oli oikein hyödyllinen treeni. Olen ihan tyytyväinen menoomme ottaen huomioon, etten ole koskaan itse esittänyt Violaa. Menemme treeneihin uudelleenkin.

Seuraavassa pieni videokooste tästä treenistämme. Pahoittelen huonoa kuvanlaatua. Videokamerani akku sanoi sopimuksensa irti ja jouduin tyytymään vanhan pokkarikameran kohinaiseen kuvaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti